1a edició

PALMARÈS DEL FESTIVAL

PREMI JORDI TORRA: PLEASE HOLD

PREMI DEL PÚBLIC: PLEASE HOLD

Conversaciones con un mono (15′)
Eduardo Grojo

Juan Siegman és un director de cinema que ha conegut temps millors. Està escrivint un guió de ciència ficció per a la seva nova pel·lícula amb l’ajuda d’IAN, un robot antropomòrfic que li dóna consells sobre narrativa, estructura i sobre la vida en general.

Dar(k)win Project (13′)
Loris Lamunière

Aquest documental animal de ficció ens situa en un futur imaginari llunyà on la vida sota l’aigua tal com la coneixem avui ha estat completament substituïda per una nova generació d’espècies, fetes de plàstic.

Derivas (18′)
Nayra Sanz

El segle XXI ha començat amb una intersecció contradictòria: una transformació econòmica mundial i una revolució tecnològica. Dues realitats que han trastocat costums i tradicions per ser testimonis de derives amb uns temps que s’ensopeixen i altres que s’agiten sense saber encara cap a on.

El agua (14′)
Andrea Dargenio

Un home es desperta en un món on l’aigua ha desaparegut. No hi ha aigua en les canonades ni en les ampolles. Dels núvols no cau ni una gota. La mateixa mar s’ha tornat un desert. No obstant això, tots es porten com si res passés.

Jackie Kane (17′)
José Luis Velázquez

Santi és un professor universitari que en un futur pròxim es veu obligat a impartir les seves classes des de casa perquè tot ha derivat cap al consum a domicili. Existeix una espècie d’agorafòbia tecnològica, tot està al nostre abast amb un clic. Però encara queda un lloc on tot és com abans.

Je veille sur toi (15′)
Janek Tarkowski

Nicolas, un pensionista orgullós de la seva independència, perd la seva autonomia a conseqüència d’un accident. El seu fill Gabriel li imposa llavors un robot per ajudar-lo, sense pensar en les conseqüències de la seva tria…

Please Hold (18′)
D. Dávila

En un futur pròxim, un jove llatí de classe obrera és arrestat per equivocació. Adonant-se que no té possibilitats de recurs en el sistema de justícia totalment automatitzat i privatitzat, intenta arribar a un ésser humà que pugui corregir les coses.

Xun (19′)
Angel Tirado

Xun viu una afable vida com a parella cibernètica de Paul, el científic que l’ha creat. Un dia, nedant en la piscina, Xun pateix un inesperat accident que farà trontollar tot el seu univers i la seva relació amb Paul.

MEMBRES DEL JURAT DEL PREMI JORDI TORRA

Angels Orcau

Metgessa, especialista en epidemiologia i salut pública de les malalties transmissibles. Cinèfila

 

Fernando Marin

Publicista i Docent. Director d’Art i ilustrador en empreses de publicitat. Cinèfil

 

Pere Puertolas

Director de teatre (SAT-Sant Andreu / TdC) i dramaturg. Traductor i filòleg. Cinèfil.