El divendres 15 de febrer es va projectar la pel·lícula de Telmo Esnal Urte Berri On, Amona (Feliç any, àvia) protagonitzada per Montserrat Carulla. La sessió va començar amb una breu presentació per part de Montserrat Carulla que va subratllar la gran qualitat del film de Telmo Esnal que no ha estat reconeguda a nivell del Estat Espanyol potser a causa d’haver sigut rodat en eusquera al País Basc. A continuació es va projectar el curt Amona Putz, també de Telmo Esnal.
Durant el col·loqui, Montserrat Carulla va explicar que en Telmo la va contactar per fer el paper d’amona Mari perquè la seva companya havia fet de maquilladora en una sèrie de TVE en la que ella actuava. També va explicar com va gaudir del més d’estada a Donostia durant el rodatge i el gran treball col·lectiu que es va fer, amb una gran concentració de tot l’equip per tractar d’ajustar-se al temps previst, ja que no hi havien més diners que el pressupost inicial.
Les intervencions del públic van elogiar l’actuació de Montserrat Carulla en el paper d’amona Mari en el qual l’expressió gestual substitueix l’absència de diàleg. També es va comentar el fort caràcter matriarcal de la societat tradicional basca reflectit en la pel·lícula així com l’ambivalència del personatge principal, que si bé en un principi inspira una certa simpatia, acaba encarnant una maldat malaltissa de tràgiques conseqüències i força incòmoda per a l’espectador. Finalment Montserrat Carulla va explicar que continua il·lusionada amb la seva professió, amb nous projectes tant al cinema com al teatre i que ha publicat recentment un llibre de memòries, ‘El record és un pont al passat’, basat en les cròniques que va escriure per un programa radiofònic.
Una gran sessió de FF Cinema a la que van assistir més de cent espectadorsDSCN8955